Webshop forgalom növelés: Így előzd meg a konkurenciád 6 lépésben

Ahhoz, hogy kisvállalkozásod online jelenléte sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy bevonza és vásárlásra ösztönözze a látogatókat. Íme 6 hatékony tipp, amely segíthet abban, hogyan növeld a weboldalad iránti érdeklődést:

 

1. Vizuál és tartalom létrehozása

Mindennek az alapja egy megnyerő főoldal

A webshopodon megjelenő szöveg rendkívül fontos. Ez az, amivel a potenciális vásárlód elsőként találkozik és csupán néhány másodperc alatt kialakítja a véleményét. A főoldalodon található szövegeknek megnyerőnek és jól érthetőnek kell lenniük, mert máskép könnyen elhagyhatja a potenciális vásárlód a weboldalad.

Aprólékos termékleírások, amelyek tartalmazzák az összes fontos információt 

A termékleírásaidba foglalj bele minden fontos információt, amelyre kíváncsi lehet a vásárlód. Mondjuk a termék méretét, anyagát, súlyát, színét, funkcióit vagy a jótállás idejét. A szöveget szakítsd meg bekezdésekkel és hangsúlyozd ki a legértékesebb információkat „Bold„-al. Ted még érdekesebbé a leírásokat pl. termékvideókkal vagy video útmutatókkal.

Jó ha van egy Blog sekciód is. Miert fontos? 

A blog bejegyzések nem csak érdekesek lehetnek a látogatóid számára, de segítik a weboldalad megjelenítését is a keresőmotorokban. Mindenkép optimalizáld a szövegeket (SEO), hogy a webshopod pontos kulcsszavakra jelenjen meg. Írj például olyan témákról amelyek kapcsolódnak a termékeidhez vagy szolgáltatásaidhoz.

 

 

2. Használd a vizuális vonzerőt

A megfelelő képek és videók használata vonzóvá teszi a weboldalt. Legyenek ezek a vizuális elemek relevánsak és minőségesek.

alt szöveg

Tipp: Jó, ha a képeidet is optimalizálod és írsz hozzájuk alt szöveget, ami segít a keresőmotoroknak felismerni a képek tartalmát.

 

3. Recenziók és pozitív visszajelzések

Mutass be pozitív visszajelzéseket, értékeléseket, amelyek megerősítik a látogatóidban a bizalmat. Valószínű te magad is inkább egy olyan webshopról rendelnél, amely szolgáltatásaival mások is elégedettek voltak.

Amennyiben számos visszajelzést kaptál már a vásárlóidtól akkor választj olyat, amelyben megdicsérték pl. Az ügyfélszolgálatod segítőkészségét vagy a gyors kiszállítást. Ezt úgy értjük, hogy ne olyan visszajelzést hangsúlyozz ki hogy „Minden ok“, hanem egy bővebbet és konkrétabbat.

recenziók és pozitív visszajelzések a webshopod bevételének növeléséhez

 

4. Könnyű navigáció, avagy egyenes út a kosárhoz

A webshopod legyen jól átlátható, hogy a látogatók könnyen megtalálják, amit keresnek. Az egyszerű és világos navigáció minősül a legbeváltabbnak.

Amennyiben a navigációd nem egyértelmű és intuitív, abban az eseten a potencionális vásárlód könnyedén át mehet egy más, átláthatóbb webshop oldalára.

Legyen olyan az oldalad, amelyen te magad is szívesen vásárolnál és eligazodna rajta akár egy olyan ember is aki nem vásárol rendszeresen online.

világos és átlátható navigáció

Példa: A navigáció jól látható, könnyen olvasható és egyértelmű. Pont ilyen egy hatékony navigáció.

 

5. A keresőmotorok legjobb barátja a SEO

Már emlegetett SEO nélkül csak nehézkesen érheted el a céljaid. A SEO optimalizáció a webshopod hátterében minden részén jelen kellene, hogy legyen és még azon is túl.

Három típusú SEO-t különböztetünk meg: On-page SEO, Off-page SEO és a technikai SEO.

Mind a három szükséges ahoz, hogy a webshopod sikeresen műkötjön és a megfelelő kulcsszavakra jelenjen meg a keresőmotorokban. Tuddj meg többet a SEO típusokról ITT.

 

6. E-mail marketing stratégia

Ha szeretnéd növelni a weboldalad látogatottságát, az e-mail marketing remek eszköz lehet erre. Hogyan kezdj neki?

Első lépésként érdemes lenne olyan űrlapokat vagy pop-up ablakokat elhelyezned a weboldaladon, amelyek segítségével gyűjthetted az e-mail címeket. Ösztönözd ehhez a látogatóidat például egy feliratkozóknak szánt kedvezménnyel vagy valamilyen más előnnyel.

Fontos azonban, hogy az e-mail címeket csak akkor gyűjts, ha a látogató hozzájárul, a GDPR vagy más adatvédelmi szabályok betartására. Ezen felül, az is fontos, hogy az elküldött e-mailek személyre szabottak legyenek, figyelembe véve a látogató érdeklődési körét és a weboldalon végzett tevékenységét.

Amint elkezded kiküldeni az e-maileket, ne felejtsd el időről időre ellenőrizni azok hatékonyságát, és változtass a stratégián, ha szükséges. Az elemző eszközök segítségével könnyebben megértheted, melyik kampány működik jobban, és hogyan érhetsz el még jobb eredményeket.

feliratkozás a hírlevélre Webshop forgalom növelés

Példa: A klubtagsághoz a vásárlónak meg kell adnia az e-mail címét, amelyre majd küldheted neki a hírleveket. Motiválhatod a regisztrációhoz különböző előnyökkel.

 

Összefoglaló: Webshop forgalom növelés

A fenti tippek segíthetnek abban, hogy a weboldalad vonzóbbá váljon a látogatóid számára, és így növeld az online jelenléted hatékonyságát és eredményességét.

Elakadtál a weboldaladdal?  Vedd fel velünk a kapcsolatot.