SEO optimalizáció: Röviden és tömören

Minden weboldalnak szüksége van a SEO optimalizációra. Miért? Az optimalizációval érhető el a weboldalad magas rangsorolása a Googleban, ami kulcsfontosságú a vásárlók, vagy kliensek eléréséhez.

Három típusú SEO optimalizációt különböztetünk meg, mégpedig az On-page SEO-t, Off-page SEO-t és a technikai SEO-t.

SEO optimalizáció típusai

On-page SEO optimalizáció

Az On-page SEO a weboldaladon található összes szöveg és kép optimalizációja, olyan kulcsszavakra, amelyek relevánsak a tevékenységedhez. Minden oldalt más releváns kulcsszóra tudsz optimalizálni, ami különösen hasznos a webshopok esetében amelyek több terméket árusítanak. A pezentációs weboldalakat is fel lehet turbózni például blogokkal, amelyekbe bele tudod foglalni a foglalkozásod fontos kulcsszavait.

TIPP: Növeld az elérésed minden egyes terméked optimalizálásával vagy rendszeres optimalizált blogokkal.

 

Off-page SEO optimalizáció

Az Off-page SEO a weboldaladon kívül történik, mégpedig más weboldalokon vagy a közösségi platformokon. Ez lehet például egy más weboldalon található blogba beépített link az oldaladra, vagy egy influencernek a posztjában való megemlítés a márkádról. A lényeg, hogy az olvasót odavezesse a weboldaladra. Minél több helyen vagy jelen annál hatékonyabb.

 

Technikai SEO

A technikai SEO-t általában már egy IT specialista végzi. A célja, hogy a weboldalad minél gyorsabb legyen, hogy jól jelenjen meg bármilyen eszközön és, hogy eleget tegyen a keresőmotorok szabványainak / szabályainak is.

TIPP: A weboldalad rendszeres karbantartása bebiztosítja, hogy a weboldalad mindig naprakész és megfelel az elvárásoknak.

SEO optimalizáció

Röviden és tömören ez tehát a SEO optimalizáció. Amennyiben kérdésed merülne fel, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot.